România va fi lovită greu! Un expert a zis clar ce ne așteaptă. Valul 4 este iminent

Răzvan Cherecheș susține că, indiferent de restricții sau măsuri anti-COVID, toamna viitoare vom avea un val 4 al pandemiei de coronavirus.

„Toamna viitoare, indiferent de ce facem noi peste vara asta, vom avea un val 4, pentru că toamna viitoare va începe să crească din nou rata de transmitere, în momentul în care reintrăm în case, petrecem mai mult timp înăuntru, în spații care nu vor fi la fel de bine ventilate ca spațiul exterior.

În momentul acela începe din nou să crească numărul de cazuri pe secțiile de terapie intensivă, atunci va fi un nou entuziasm regăsit pentru vaccinare și eu cred că în primăvara anului viitor vom reuși să ajungem la 70%”, a declarat Răzvan Cherecheș, conform europafm.ro

Suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

De asemenea, acesta a vorbit și despre Danemarca, care a renunțat să mai vaccineze populația cu serul AstraZeneca.

„Țările care au luat decizia să suspende AstraZeneca s ebazează pe Pfizer și Moderna, cum e Danemarca. danemarca imunizează în fiecare zi 8% din populația țării. Își permit să amâne și să prelungească perioada în care fac vaccinarea pentru că sistemul de testare epidemiologic e extrem de bine pus la punct”, a completat profesorul de sănătate publică.

Totuși, trebuie menționat că România se clasează pe locul 4 în topul țărilor din UE la persoane vaccinate cu ambele doze.

„Prin comparație, șansele pentru persoane nevaccinate să se infecteze și să moară de Covid 19 sunt de 200 de ori mai mari decât șansele ca o persoană vaccinată să dezvolte tromboză.

Mai mult, persoanele care au murit de tromboză au fost într-o perioadă în care nu se știa exact că s-ar putea să fie efecte adverse vaccinării, încă nu se cunoșteau exact semnele trombozelor. În momentul de față știm exact care sunt semnele, care sunt simptomele, există măsuri concrete de tratament și riscul este extraordinar de mic”, a conchis Cherecheș.