Unchiul tînărului ucis în atentat a povestit, joi seara în emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, cum a nimerit Viorel în mijlocul focurilor de armă trase atacator. “El ieșise de la muncă și a vrut să-și ia un suc. A oprit mașina în parcare lângă un chioșc. Nu a mai apucat să iasă din mașină că acel terorist a ieșit din chioșcul respectiv, unde a împucat cu rafale mai mulți oameni și când l-a văzut pe el în mașină a tras și asupra lui”, a spus, Marian Pătuleanu.

“Este o veste tragică și toți suntem în stare de șoc. E o situație foarte grea – sunt eu în stare de șoc, nici nu-mi mai găsesc cuvintele, dar părinții copilului”, a adăugat unchiul tânărului.

Aproape 20 de morţi şi răniţi

Potrivit zeit.de, atacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob. Atacul armat s-a soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, după cum a declarat joi ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului.

Cancelarul german Angela Merkel a denunţat joi „otrava” reprezentată de rasism în Germania, după ce miercuri seară în oraşul Hanau, din centrul ţării, au avut loc atacuri soldate cu nouă morţi, multe dintre victime având origini străine.

Conform unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orei locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.