Suzanne Hoylaerts din Binkom, un orășel de lângă Lubbeek, a fost spitalizată pe 20 martie din cauza insuficienței respiratorii acute generate de îmbolnăvirea cu COVID-19.

Sacrificiul

Pacienta știa că nu nu sunt suficiente aparate de ventilat artificial și a ales să refuse conectarea la un asemenea dispozitiv, spunând ca medicii să îl dea unui bolnav mai tânăr. a fost testată încă de la internare și a reieșit că suferea de COVID – 19. Ea a fost plasată imediat în izolare, lucru care a nu a permis să fie vizitată de nimeni, nici măcar de unica sa fiică. Bătrâna a trecut în neființă pe 22 martie, la două zile după internare.

Zile grele

Judith, fiica bolnavei, a mărturisit presei locale că  o doare că nu a putu să își ia la revedere de la mama sa, și că nici măcar la înmormântare nu va fi lăsată să ajungă. Belgia numără 705 de decese, dintre care 200 au fost raportate numai marți. Regatul, carenumără 11,4 milioane de cetățeni, are 12.775 de persoane infectate COVID – 19. Dintre aceștia, 1.021 se află la terapie intensivă.