Poșta Română a avut un an greu în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, restricțiile impuse de autorități îngreunând foarte mult activitatea instituției.

După apariția vaccinului împotriva coronavirusului și demararea oficială a campaniei de vaccinare, conducerea Poștei Române speră la o revenire cât mai rapidă la normalitate.

Poșta Română: A fost vaccinat primul salariat

Până în acest moment, 39% dintre angajaţii companiei Poşta Română şi-au exprimat acordul pentru vaccinarea anti-COVID, iar 27% dintre aceştia au fost deja programaţi pentru a li se administra prima doză de vaccin şi rapelul, informează compania printr-un comunicat remis, publicat sâmbătă.

„După un an dificil pentru toţi angajaţii Poştei Române, oamenii din linia întâi fără de care activitatea companiei nu se putea desfăşura, mă bucur că în sfârşit putem beneficia de rezultatele cercetărilor oamenilor de ştiinţă şi putem să contribuim şi noi la stoparea pandemiei şi să revenim, astfel, cât mai rapid la normalitate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Reponsabili județeni pentru înscrierea la vaccinare

Primul angajat poştal care a primit, sâmbătă, vaccinul anti-Covid este Sorin Cristian Mateia, salariat al Oficiului Judeţean de Poşta Caraş Severin.

Vaccinarea a avut loc la Spitalul Orăşenesc Oraviţa.

La nivelul Companiei Naţionale Poşta Română au fost desemnaţi, în fiecare judeţ, responsabili pentru înscrierea şi programarea angajaţilor pe platforma informatică https://vaccinare-covid.gov.ro/, se menţionează în comunicat.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până vineri, 22 ianuarie 2020, ora 17:00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, era de 85.936, la un număr de 374.681 persoane din care 363.426 persoane vaccinate cu 1 doză, respectiv 11.255 persoane vaccinate cu 2 doze.

Iar numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, era de 1.064 reacții comune și minore.