’Am vizitat ferme de vaci din Belgia sau Germania, iar condițiile igienico-sanitare erau cu mult sub cele din România. Noi de exemplu, avem instalații mai mult decât șmechere, se blochează, dacă laptele nu este de calitate‘’, spune Porumboiu, care are în ferme un efectiv de 2.500 de vaci.
Omul de afaceri susține că problemele din ultima vreme care au afectat industria alimentară locală nu sunt întâmplătoare, mai ales că ”cei din jurul nostru știu că suntem o forță în agricultură în Europa fie că vorbim de potențial sau de teren agricol”.

Porumboiu este de părere că statul ar trebui să scoată la vânzare cele 350.000 ha de teren agricol aflate în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului şi concesionate în mare parte către străini.

Dacă ar scoate la vânzare acele terenuri, statul ar face rost de 6-7 miliarde de euro şi ar putea sprijini pe micii producători cu câteva hectare să facă sere. Porumboiu consideră că dacă statul i-ar ajuta cu infrastructura şi centrele de colectare, serele ar putea deveni o sursă bună de câştig pentru producători.

Adrian Porumboiu, fondatorul grupului de firme Racova din Vaslui, ocupă locul 3 în Top 50 cei mai bogaţi Fermieri – întocmit de agrointel.ro – cu o avere de 180-200 milioane de euro. Vasluianul este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din România.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.