Portofoliul local al grupului maghiar Ablon, care a oprit dezvoltatea celor şase proiecte prevăzute pentru piaţa românească, s-a depreciat în primele şase luni ale anului cu 1,1 mil. euro faţă de sfârşitul lui 2008, ajungând la nivelul de 20,9 mil. euro, potrivit raportului financiar publicat de companie.

Activele locale ale companiei sunt formate din şase terenuri localizate în Bucureşti şi împrejurimi, cu o suprafaţă totală de circa 513.300 mp, dintre care două în zona Pipera, unul în Mogoşoaia, unul pe Bulevardul Timişoara din Capitală, unul în Otopeni, iar al şaselea în centrul Capitalei (cumpărat de la Alexander Eram, soţul vedetei de televiziune Andreea Esca).

Singurul proiect pe care compania l-a început pe piaţa locală este Sunset Residence, un ansamblu rezidenţial ce urma să cuprindă 2.120 de apartamente. Lucrările la acest proiect, localizat în Drumul Taberei, au fost oprite la începutul acestui an la fel ca şi restul celor aflate în planul Ablon.

Pe planşeta grupului maghiar se mai găsea clădirea de birouri Airport City, ce urma a fi construită pe terenul din Otopeni, şi a cărei valoare de investiţie a fost estimată la 280 mil. euro şi Ţepeş Vodă Business Center, clădire de birouri dezvoltată pe terenul achiziţionat de la Eram, a cărei investiţie a fost calculată la 15 mil. euro.

Pe celelalte loturi, compania avea în plan dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale. Valoarea de investiţie a proiectelor pe care compania le avea în plan pentru România a fost estimată la circa 500 mil. euro.

Cheltuielile nete ale grupului maghiar au crescut în primul semestru până la 12,8 mil. euro, faţă de veniturile nete de 8,5 mil. euro încasate în perioada similară a anului trecut.

Pierderile Ablon înainte de aplicarea taxelor, pentru perioada analizată, au fost de 2,93 mil. euro, faţă de 14,2 mil. euro, în primele şase luni din 2008.

Valoarea totală a activelor companiei s-a depreciat, în primul semestru, până la nivelul 522,4 mil. euro, faţă de 530,1 mil. euro, cât era la sfârşitul lui 2008.