Într-o postare pe pagina personală de facebook, Victor Ponta a anunțat că în această duminică urmează să se testeze pentru noul coronavirus. Totodată, acesta a mai precizat că până în momentul în care primește rezultatul testului, acesta nu va mai participa fizic la acţiuni de campanie.

De asemenea, liderul Pro România a ținut să le transmită un mesaj de încurajare tuturor candidaților din partea partidului său.

”Deşi am respectat toate regulile de protecţie, avamd în vedere cazul colegei noastre de la Bacău, duminică în Bucureşti voi face din nou testul Covid 19. Până ce primesc rezultatul, nu voi mai participa fizic la acţiuni de campanie.

Multă sănătate şi mult succes candidaţilor PRO România!”, a scris Ponta pe Facebook.

Coronavirus în Pro România

Anunțul lui Ponta survine la scurt timp după ce  candidatul formaţiunii la preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, medicul Aurelia Ţaga, cu care s-a întâlnit recent, a fost diagnosticată ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Aceasta a anunţat vineri că a fost infectată, după ce una dintre colegele sale a fost şi ea diagnosticată. Ţaga declara că deocamdată este asimptomatică.

Cu doar o zi înainte de a afla această veste cruntă, ea apărea în mai multe fotografii, alături de liderul partidului Victor Ponta şi de primarul Bacăului Cosmin Necula, fără mască, însă afirma că au renunţat la mască şi la distanţare doar cât a fost făcută fotografia, astfel că nici Ponta şi nici Necula nu corespund definiţiei date persoanelor considerate ”contact direct”.

”Eu fac campanie alături de candidaţii PRO România-respectând toate regulile de siguranţă ( masca, dezinfectant , număr de persoane, evenimente în spaţii deschise ) / inclusiv momentul fotografiilor ( în care îmi scot masca) este organizat de staff în condiţii de siguranţă!

Voi face tot ce ţine de mine să îmi protejez familia, colegii şi toţi cei cu care interacţionez!”, a declarat la acel moment Victor Ponta.

Sursă foto: INQUAM/George Călin.