Şeful Guvernului a declarat, miercuri, că a trimis la Palatul Cotroceni propunerea pentru conducerea Ministerului Economiei. În cazul în care va accepta propunerea, şeful statului va semna un decret prezidenţial de numire în funcţia de ministru al Economiei a lui Andrei Gerea şi un altul de revocare a ministrului interimar de resort, Daniel Chiţoiu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi că liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a fost propus de conducerea partidului pentru a prelua portofoliul de la Economie.

‘Domnul Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei economice, a fost propunerea pe care am făcut-o şi pe care am votat-o în unanimitate cu 58 de voturi din 58 de membri prezenţi ai BPN. Dânsul este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei’, a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Andrei Gerea, nominalizat de PNL la conducerea Ministerului Economiei, a susţinut marţi că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim.

‘Venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc ca o prioritate la privatizarea Oltchim’, a spus Gerea, la Parlament, adăugând că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

El a subliniat că preluarea conducerii Ministerului Economiei este o sarcină care îl onorează.

‘Este o sarcină care mă şi onorează, dar şi având în vedere toate greutăţile (…) nu este de natură să mă cocoşeze, dar totuşi mă emoţionează şi sper să fac faţă încrederii acordate. Este, într-adevăr, un minister greu, traversăm o perioadă dificilă cu toţii, deşi România s-a încadrat de la începutul anului pe un trend ascendent din punct de vedere macroeconomic. Producţia industrială se află pe plus după multă vreme. Ştiu foarte bine că sunt foarte multe lucruri nerezolvate, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună, dar sunt convins că împreună cu colegii mei şi cei care sunt în continuare în minister voi colabora, voi reuşi să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem’, a afirmat Gerea.

Sursa: Agerpres