Potrivit datelor companiei, distribuitorul şi-a atins ţintele propuse pentru primele două luni ale anului privind cifra de afaceri pe distribuţia în circuit închis (spitale). De altfel, Polisano tocmai a anunțat că a încheiat un nou acord de finanţare în valoare de 15 milioane de euro cu BRD Societe Generale. Compania a mai obţinut o finanţare pentru capital de lucru de 10 milioane de euro în luna ianuarie a acestui an de la Eximbank.

Practic, Polisano începe să-şi reconsolideze parteneriatele cu furnizorii şi asigurătorii, fiind în negocieri avansate cu alte trei bănci pentru încă 15 milioane de euro, suma care va acoperi în totalitate deficitul de numerar al firmei, contractele de finanţare urmând să fie semnate până la sfârşitul lunii martie.

Din datele preliminare pentru anul trecut, EBITDA este de aproximativ 7 milioane de euro, iar  profitul brut de 3 milioane de euro, obţinut la o cifra de afaceri de 305 milioane euro.

Grosso modo, grupul de firme Polisano, cu activităţi în producţia şi distribuţia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin reţeaua proprie de clinici şi spitale, a avut în 2014 o cifra de afaceri de aproape 380 milioane euro, numărând 2.000 salariaţi.

În vara anului trecut, avocatul Remus Borza, care controlează firma euro Insol a fost numit preşedinte al Polisano, la două luni de la moartea fondatorului, medicul Ilie Vonica.