Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat, marţi, după întâlnirea cu patronatele, că legea unică a pensiilor ar avea efect pozitiv privind reducerea cheltuielilor cu 3,7 miliarde de lei în 2010 (circa 860 de milioane de euro) şi peste 23 de miliarde de lei în 2020.

Gheorghe Pogea a explicat că aceste reduceri de cheltuieli ar crea un anumit „spaţiu fiscal”, care ar putea fi utilizat pentru modernizarea României.
El a precizat că aceste reduceri de cheltuieli ar fi rezultatul tuturor efectelor pe care le produce legea unică de pensionare, respectiv recalcularea pensiilor speciale, modul de acordare a pensiei de invaliditate sau a pensiei anticipate.

112.000 de pensionari “anticipaţi”

Pogea a subliniat că este necesară înăsprirea condiţiilor de acordare a pensiei anticipate, precizând că în acest moment sunt în plată 112.000 de persoane.
Întrebat despre cum au primit reprezentanţii patronatelor decizia privind asumarea răspunderii pe legea pensiilor, ministrul interimar al Muncii a declarat că aceştia o aşteptau de multă vreme, întrucât sunt interesaţi de modul în care se cheltuiesc banii publici în România.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern şi va fi transmis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

SURSA:Mediafax