'Inspecţia Muncii a fost prezentă la faţa locului încă din noaptea producerii tragediei şi a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajării personalului clubului. Îmi exprim întreaga compasiune pentru familiile afectate de această tragedie şi asigur opinia publică că autorităţile care au competenţe în domeniul muncii şi protecţiei sociale sunt mobilizate pentru acest caz', a precizat, duminică, într-un comunicat de presă, Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. 

Totodată, ministrul Muncii a precizat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie efectuează o anchetă socială cu privire la situaţia celor cinci copii ai femeii de serviciu care a decedat în tragicul eveniment de vineri seară. 

'Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, sub coordonarea doamnei Gabriela Coman, preşedinte ANPDCA, precum şi o echipă a Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei de sector sunt pe teren, pentru a efectua o anchetă socială cu privire la situaţia celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut într-un club din Capitală. Scopul anchetei este identificarea măsurilor de sprijin pentru cei cinci copii (…)', a menţionat ministrul Muncii. 

Rovana Plumb a anunţat, ulterior, la un post de televiziune, că familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedată în urma incendiului de vineri seară, va primi un ajutor de urgenţă de 5.000 de lei, având în vedere că aceasta avea cinci copii. 

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra 'la negru' în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului. 

"Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simţea foarte rău. Avea cinci copii şi un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toţi. De nevoie trebuia să muncească", a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în faţa Institutului Naţional de Medicină Legală /INML/.

AGERPRES