Platforma de tranzacționare a criptomonedelor Kraken, care își are sediul în SUA, a anunțat, miercuri, 28 decembrie, că își va sista, începând cu luna viitoare, toate operațiunile în Japonia, invocând condițiile actuale de piață din această țară și o piață criptografică slabă la nivel global, a relatat agenția de presă Reuters.

Bitcoin a pierdut 60% din valoarea sa 2022

Kraken se va radia de la Agenția pentru Servicii Financiare (JFSA) de la 31 ianuarie 2023, dată până la care clienții vor trebui să-și retragă deținerile, a anunțat compania într-un comunicat de presă. Kraken a menționat că deține suficiente resurse pentru a se asigura că toți clienții afectați își vor putea retrage activele la timp.

Luna trecută, Kraken a anunțat că își va reduce forța de muncă cu 30%, acest lucru însemnând că aproximativ 1.100 de angajați vor părărsi compania din cauza condițiilor dificile de pe piață, care au afectat cererea de active digitale. Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a pierdut 60% din valoarea sa 2022. În același timp, piața criptografică mai largă s-a redus cu 1.400 de miliarde de dolari. Aceasta a fost strivită de prăbușirea imperiului FTX al lui Sam Bankman-Fried, a Celsius și a presupuselor „monede stabile” terraUSD și Luna.

Sam Bankman-Fried a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni în valoare de 250 de milioane de dolari

Un judecător federal de la New York a acceptat eliberarea fostului CEO al platformei de schimb de cripromonede FTX, americanul Sam Bankman-Fried, în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de 250 de milioane de dolari.

Sam Bankman-Fried, căruia i se mai spune și „SBF”, inculpat cu privire la fraudă şi asociere de răufăcători, a plătit cauţiunea în valoare de 250 de milioane de dolari şi a fost eliberat de acuzații, vineri, 23 decembrie. SBF a fost extrădat miercuri seara (21 decembrie) din Bahamas. Acesta se afla la sediul FTX, după ce a renunţat să conteste predarea sa autorităţilor americane.

Uriaşa cauţiune este garantată în parte cu casa din California a părinţilor lui Sam-Bankman Fried, acolo unde este plasat în arest la domiciliu în aşteptarea procesului, în urma condiţiilor aprobate de către judecătorul Gabriel Gorenstein. În SUA, „dacă este condamnat de fraudă, şi-ar putea petrece restul vieţii în închisoare, dată fiind suma.”, a estimat Jacob Frenkel de la cabinetul Dickinson Wright, citat de presa internațională.