Pensiile vor fi distribuite înainte de Paște

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a dat vestea mult așteptată de mulți oameni. Pensiile vor fi distribuite înainte de Paște. Astăzi, 25 aprilie 2024, se vor efectua primele transferuri către Poșta Română.

În zilele următoare, vor fi transferați banii și pentru cei care au ales să își primească pensia în cont bancar.

„Lucrăm în echipă. Seara s-a lucrat până târziu pentru că e neapărat urgent să elaborăm două acte normative. Este vorba de o Hotărâre de Guvern privind devansarea plății pensiilor și un memorandum privind aprobarea creșterii privind aprobarea creșterii limitelor de angajament și bugetare.

Vom începe să facem primele plăți către Poșta Română. Este vorba despre 50% din sumă, iar săptămâna viitoare facem plata tuturor pensiilor, astfel încât toată lumea să primească drepturile de pensie”, a zis el.

Daniel Baciu
Daniel Baciu (SURSA FOTO: Facebook, Daniel Baciu)

Poșta Română va putea livra pensiile numai pe 2 mai

Executivul a elaborat o Hotărâre de Guvern, conform căreia pensiile vor fi acordate înainte de Paștele Ortodox, respectiv până la data de 5 mai 2024. Hotărârea de Guvern a primit toate avizele necesare și va fi supusă aprobării în ședința de astăzi, 25 aprilie 2024.

Având în vedere că zilele de 1 mai și 3 mai sunt nelucrătoare, singura zi disponibilă pentru Poșta Română să distribuie pensiile ar fi 2 mai. Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a admis că situația nu este una sigură. Nu poate garanta că toți pensionarii din România vor primi banii în timp util pentru a-și face cumpărăturile de Paște.

Pe 25 aprilie, fondurile vor fi transferate către Poșta Română și către toate direcțiile județene de pensii publice, după care poștașii vor începe distribuirea pensiilor.

În prezent, Poșta Română așteaptă transferul sumelor de la Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Rămâne de văzut dacă Executivul va reuși să efectueze plățile la timp.

„E posibil să nu îi poată livra, să nu-i aducă la timp, dar încercăm să ne pregătim din timp astfel încât să avem suficienți bani și să livrăm pensiile până de Sărbători.

Avem discuții încă de ieri începute cu Casa Națională de Pensii și cu Ministerul Muncii și, cel puțin din discuțiile avute ieri, suntem optimiști și încrezători că banii vor ajunge la timp la Poșta Română și Poșta Română îi va livra la timp către beneficiari”, a explicat el.

Valentin Ștefan
Valentin Ștefan (SURSA FOTO: Facebook, Valentin Ștefan)