Evenimentul Strengthening European Entrepreneurship și-a propus să adune antreprenori români din Uniunea Europeană pentru a-i ajuta să înțeleagă procesele de decizie de la nivelul instituțiilor europene și modalitatile de accesare a  resurselor necesare dezvoltării businessurilor în care sunt implicați.

De asemenea, întâlnirea de la Bruxelles le-a oferit antreprenorilor români din diaspora ocazia de a se conecta cu antreprenorii care își operează afacerile în țară.

Adina Vălean a organizat și în trecut evenimente dedicate mediului de business din România, încercând să sprijine astfel noua generație de antreprenori pentru a înțelege mecanismele legislative și de finanțare la nivelul UE.

“Din punctul de vedere al legislației, am lucrat pentru a crea o Piață Unică Digitală și pentru a îndepărta orice bariere în businessurile digitale. Am investit în știință și inovație, pentru a ne asigura că UE rămâne lider în domeniul cercetării. Susțin simplificarea proceselor de ajutor pentru start-up-uri”, a declarat Adina Vălean, președinta Comisiei de mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din PE.

La eveniment au mai intervenit Isidro Laso Ballesteros, Head of Sector – Startup Europe of the European Commission, Nicholas Zylberglajt, președinte al European Young Innovators Forum și Oana Bouraoui, președintă a Romanian IT, iniţiatoarea acestei întâlniri.