După desemnarea lui Florin Cîţu în funcţia de premier, liderul interimar al PSD  a declarat că „este clar parcursul care se doreşte, se forţează alegeri”.

Ciolacu susţine că cel mai „probabil” decizia preşedintelui era luată chiar înainte de consultări.

„Este clar parcursul care se doreşte, se forţează alegeri, dar cineva va trebui să răspundă”, a declarat, Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.
De asemenea, preşedintele PSD a anunțat că social-democraţii vor analiza posibilitatea atacării la CCR a propunerii făcute de preşedintele Iohannis: Florin Cîţu – candidat pentru funcţia de prim-ministru.

“Este posibil. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier.

Ce spune Teodorovici?

În opinia fostului ministru al finanțelor, Florin Cîțu „și-a dovedit deja incompetența”.

„Cîțu și-a dovedit deja incompetența atât în domeniul privat, cât și în administrația publică și, în special, în ultimele 3 luni ca ministru de finanțe, aruncând în aer deficitul, sabotând ratingul de țară, împrumutându-se la costuri record și reușind ca în fiecare zi să aducă un nou maxim istoric al cursului leu-euro.

Gândiți-vă ce dezastru ar putea să facă la Palatul Victoria! În plus, am dubii că Vasile Cîțu ar trece toate testele necesare pentru această funcție

Guvernarea PNL și cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis sunt cea mai mare țeapă dată românilor de la Traian Băsescu încoace”, susține Teodorovici.