Șoc total pe scena politică autohtonă cu câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale. Se pregătește mutarea fatală pentru președintele Klaus Iohannis. Dacă nu va reuși să își adjudece funcția de procurer șef European, Laura Codruța Kovesi va candida la prezindențiale. Planula ar fi unul vechi de peste un an de zile. O spune liderul UDMR, Kelemen Hunor.

“Urmează alegerile prezidenţiale în iarnă şi nimeni nu va ieşi din tranşă. USR-ul va avea candidat, PNL-ul are deja candidat anunţat, la PSD-ALDE nu are dar dorinţa există. Şi cine intră în turul 2. Iohannis are prima şansă, dar cu cine? Tăriceanu? Dacă intră cu PSD-ul. Dar USR-ul va avea un candidat. Vine Kovesi? Va candida Kovesi dacă nu se duce procuror-şef european? Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi. USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare. E o logică elementară din punct de vedere politic”, a spus președintele UDMR, conform adevarul.ro.

Hunor nu s-a putut abține și l-a făcut praf pe liderul PLUS, Dacian Cioloș. “Dacian Cioloş e mult şi sub Dragnea. Ne aşteaptă şase-şapte luni extrem de interesante şi provocatoare. Sigur, Iohannis, cu 46-47% are prima şansă. Dar cu cine va fi în turul 2 ? Dacă intră Laura Codruţa Kovesi în cursa pentru Cotroceni, îi va diminua şansele lui Klaus Iohannis de a prinde un nou mandat ? Vom vedea. Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Slovacia, ce se întâmplă în jur în foarte multe state, eu nu aş subaprecia şansele unui candidat surpriză. Fie că-i Kovesi sau altcineva”, a mai spus Hunor.