Piata de farmaceutice din India isi va tripla valoarea in urmatorii 8 ani si va atinge 20 de miliarde de dolari, preconizeaza compania de consultanta McKinsey. Cresterea salariilor, a numarului de unitati sanitare si a cetatenilor afectati de boli cronice vor sprijini aceasta crestere.

India va deveni a 10-a piata mondiala pentru producatorii de medicamente, in 2005 aflandu-se pe pozitia a 14-a. Pentru a atinge valorile estimate de McKinsey, rata de crestere anuala ar trebui sa fie de 12,3%. In perioada 2000-2005, rata de crestere anuala a fost de 9%.  Numarul unitatilor medicale urmeaza sa se dubleze in urmatorii 8 ani, iar sistemul medical din India se va imbogati cu doua milioane de paturi de spital si 400.000 de medici. Totodata, numarul cetatenilor care poseda asigurare de sanatate urmeaza sa se dubleze, la 220 de milioane de cetateni.  

Luna aceasta, operatorul indian de spitale private Apollo si DKV, cel mai mare asigurator de sanatate din Europa, au incheiat un parteneriat si vor oferi impreuna asigurari de sanatate.

 

Sursa: AP