Stelian Bujduveanu, viceprimar din partea Partidului Național Liberal (PNL), a dezvăluit o propunere de transformare a Pieței Revoluției într-o zonă complet pietonală.

Această inițiativă își propune să cuprindă vecinătatea din jurul Ateneului Român, inclusiv Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul urmează să fie supus unui proces de dezbatere publică pentru a fi analizat în continuare.

”Vrem un Bucureşti prietenos cu oamenii, dar nimeni nu a pus un plan pe hârtie sau în practică. Vrem un oraş «ca afară», dar avem zone pietonale doar în weekend şi trotuare transformate în locuri de parcare. Iată ce vă propun: Cea mai reprezentativă zona din Capitală, Piaţa Revoluţiei, devine exclusiv pietonală! Este vorba despre zona din jurul Ateneului Român, care cuprinde: Piaţa George Enescu, Piaţa Revoluţiei şi parcarea din faţa Ministerului Afacerilor Interne”, a arătat Bujduveanu, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a declarat că acest proiect va fi supus dezbaterii publice și că va împărtăși mai multe informații și detalii despre acesta.

Calea Victoriei a devenit pietonală în perioada 20-21 mai 2023

La finalul săptămânii trecute, Calea Victoriei din Capitală a fost din nou pietonală. Cercetaşii României au organizat „Festivalul luminii”, eveniment în care au fost aprinse peste 5000 de lumini pe traseul pietonal de pe Calea Victoriei, în data de 20 mai.

Zona pietonală a avut loc între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, însă doar într-un anumit interval orar – 10:00-22:00.

În cadrul acestui eveniment au avut loc mai multe activități. Teatrul „Ion Creangă”, care a fost prezent la acest eveniment, a avut un spectacol interactiv şi educativ „Magia ghicitorilor”.

Copiii s-au bucurat de marionetele de la Teatrul de Animație Țăndărică. De asemenea, au avut loc și numere de acrobație, însă distracția nu s-a oprit aici.

Pentru ca acest eveniment să aibă loc a fost nevoie de câteva restricții rutiere. Primăria Capitalei anunțase anterior că pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.