Procter & Gamble Co., cel mai mare producător din lume de produse de larg consum, ar putea cumpăra Ambi Pur, divizia de produse pentru împrospătarea aerului a companiei Sara Lee Corp., pentru 320 de milioane de euro.

Anunţul oficial ar putea fi făcut în următoarele zile, potrivit declaraţiei a două surse apropiate discuţiilor dintre cele două companii.

Intrarea produselor Ambi Pur în oferta P&G ar putea impulsiona afacerile companiei pe pieţele din Europa, Australia, Africa şi Asia.

„Procter & Gamble se află în plin proces al optimizării diviziei de produse pentru împrospătarea aerului, iar includerea unor branduri deja consacrate în ofertă este un adevărat avantaj”, a declarat analistul Ali Dibadj.

Sara Lee se află de asemenea în plin proces de reorganizare şi a luat decizia de a se concentra doar pe divizia alimentară. În acest sens a anunţat că va renunţa şi la business-urile de produse de îngrijire a corpului şi a celor de uz casnic. Mai mult chiar, în septembrie, Unilever a cumpărat divizia de detergenţi pentru 1,88 miliarde de dolari.