Joe Biden a asigurat un milioane de doze din medicamentul anti-COVID

Joe Biden a explicat faptul că medicamentul respectiv reprezintă un alt instrument care va fi folosit în lupta de apărare a oamenilor împotriva COVID-19, în cazul în care Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA (FDA) va autoriza pilulele.

„Dacă va fi autorizat de FDA vom putea avea repede pilulele (…) Am securizat deja milioane de doze. Această terapie va fi un alt instrument în cutia noastră cu instrumente pentru a proteja oamenii de cele mai rele efecte ale COVID”, a transmis președintele SUA, conform reuters.com

Ce spune Pfizer despre noul medicament

Anterior, gigantul farmaceutic Pfizer a spus că se aşteaptă să reuşească transmiterea către FDA a rezultatelor interimare ale testelor sale clinice pentru noul medicament antiviral înaintea zilei de 25 noiembrie. Simultan, Marea Britanie a anunţat că şi-a asigurat la rândul ei achiziţia a 250.000 de doze din tratamentul respectiv.

Studiul clinic realizat de Pfizer asupra pastilei sale anti-COVID a demonstrat că reduce cu 89% riscul de spitalizare şi de deces în rândul adulţilor care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei. Rezultatele par să le depăşească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir, care a arătat într-un studiu publicat luna trecută că reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare tot în rândul pacienţilor care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei.

Pastila va marca finalul pandemiei?

„Analiza intermediară a arătat o reducere cu 89% a riscului spitalizării din cauza Covid-19 şi a decesului din orice cauză, în comparaţie cu un placebo, la pacienţi trataţi în trei zile de la apariţia simptomelor”, a anunțat Pfizer.

Totodată, SUA a făcut un pas înainte în ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârsta sub 12 ani, după ce un grup consultativ de experți a recomandat vaccinarea lor cu serul Pfizer. Copiii vor fi vaccinați cu o treime din doză, despre care se spune că este eficientă în proporție de peste 90% în prevenirea infecțiilor simptomatice.

Vaccinul Pfizer pentru copii va fi administrat într-o doză mai mică față de versiunea pe care o primesc adulții și adolescenții, adică 10 micrograme, în loc de 30 micrograme. Este vorba și de o formulă diferită, mult mai ușor de depozitat la temperaturi scăzute. Versiunea pentru copii poate fi păstrată până la 10 săptămâni la frigider, în comparație cu versiunea pentru adulți, care trebuie ținută într-un congelator până la două săptămâni înainte de utilizare. De asemenea, diferă și ambalajul.