Pfizer a dat lovitura! Șeful companiei a fost numit printre cei mai importanți oameni ai anului

Agenția de știri americană a lansat, pentru al cincilea an consecutiv, ediția Bloomberg 50. Astfel, Albert Bourla s-a aflat printre personalitățile deja arhicunoscute ale businessului internațional precum Elon Musk, CEO-ul Tesla, Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, Tim Cook, CEO-ul Apple și Larry Page, co-fondatorul Alphabet.

Totodată, au fost menționate și figurile politice marcante ale mapamondului, precum Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Joe Biden, conform bloomberg.com

Cine este menționat în lista Bloomberg 50?

Printre alte persoane, pe lista Bloomberg 50 apar următoarele personalități:

Albert Bourla. Un veteran de aproape trei decenii al companiei, Bourla a preluat conducerea în 2019 şi a început să pună bazele succesului recent al Pfizer. În timpul pandemiei, el a creat noua franciză de vaccin prin cuplarea tehnologiei ARN mesager a BioNTech cu expertiza de producţie şi puterea comercială a Pfizer.

Jimmy Lai. Magnatul mass-media a petrecut peste 300 de zile în închisoare anul acesta, făcându-l victima cea mai cunoscută a campaniei necruţătoare a Chinei de a subordona Hong Kong-ul în întregime.

Hoesung Lee. În august, Hoesung Lee a condus aproape 200 de ţări către un acord unanim asupra unui raport care a constatat că omenirea a crescut temperatura globală cu 1,1 grade celsius, făcând planeta mai fierbinte decât a fost în urmă cu 125.000 de ani.

John Nkengasong. Director al Centrului African pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, Nkengasong este virologul care a jucat un rol cheie în procurarea a 400 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19 pentru întregul continent.

Mike Winkelmann. Lucrarea sa „Everdays: The first 5.000 Days” s-a vândut la licitaţie în martie pentru 69,3 milioane de dolari, doborând recordul pentru cea mai scumpă piesă de artă digitală din lume.

MacKenzie Scott. Fosta soţie a lui Jeff Bezos a donat 2,7 miliarde de dolari în acest an, pentru un total de aproximativ 8,6 miliarde de dolari donaţi de-a lungul timpului către 800 de organizaţii, ceea ce o face unul dintre cei mai prolifici filantropi din istorie.