Tranzacţia s-a încheiat la preţul de 0,10 lei/acţiune, identic cu valoarea nominală, fiind în scădere cu 17,2% faţă de ultimul preţ de tranzacţionare de piaţa spot a segmentului Rasdaq al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Cu o săptămână înainte, soţia lui Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, a vândut 10 milioane acţiuni ale Albalact, cu 1,24 milioane lei.
Contactat de Capital, bancherul de investiţii Matei Păun, a declarat că nu crede că tranzacţia de azi să fie un exit către un investitor strategic.
„Nu-mi sună ca fiind un exit către un investitor strategic. Chiar dacă vorbim de un pachet important ca procent, suma este totuşi mică. Mai degrabă poate fi vorba de o reorganizare, probabil o trecere pe holding”, a declarat Păun.
Matei Păun a colaborat în trecut cu compania Albalact în vederea pregătirii pentru o vânzare către un invetitor strategic, dar în cele din urmă aceasta nu s-a realizat.
Cel mai mare acţionar al Albalact este Petre Ciurtin, tatăl lui Raul Ciurtin, el controlând 31,74% din capitalul social. Printre acţionarii importanţi se mai află şi fondul cipriot de investiţii RC2, cu o participaţie de 25,45%.
Dacă totuşi nu este vorba de o reorganizare şi se va dovedi că au cumpărat ciprioţii de la RC2, ar trebui să vedem în zilele următoare declanşarea procedurilor ofertei publice de preluare, obligatorii la depăşirea pragului de 33%.