Vinovatul țintit de Petre Daea este fost premier al României, iar informațiile date de SRI despre pestă au fost transmise în timpul mandatului acestui om politic.

Întrebat din cele 132 de informări ale SRI, câte au ajuns la el, Petre Daea a spus că trebuie întrebat fostul premier, Dacian Ciloș.

“Dvs aţi pus o întrebare foarte bună, dar trebuie să i-o puneţi ministrului de atunci şi premierului de atunci. În 2016 dacă îmi aduc aminte era domnul Cioloş, chiar vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui. Eu am aflat din momentul în care m-am aşezat pe scaunul de ministru.

Nu ne oprim cu creşterea porcului aici, trecem prin acest moment greu, cum de altminteri trece o parte însemnată de lume, pentru că Europa are, iată, Europa are această molimă, a apărut şi în China, este de mult în Rusia, Belarus, o serie întreagă de state care au fost măturate de această molimă.

Trebuie să dăm bani pentru cercetare, CE va aloca anul viitor bani pentru cercetare, pentru a cerceta această boală, dar până atunci noi să luăm măsurile necesare de a opri înaintarea acestui virus şi evident să avem şi despăgubirile cuvenite pentru cei afectaţi”, a spus ministrul Daea, conform Digi24.


Te-ar putea interesa și: