Important de știut pentru cei care stau la curte. Toată lumea trebuie să facă asta

Aceste metode de a descompune, curăța și spăla petele de ulei de pe aleea din fața casei sunt cele mai eficiente. Petele de ulei sunt dificil de îndepărtat, iar căile de acces dintr-o curte nu fac excepție de la această regulă. Vestea bună este că dacă acționezi rapid și implementezi o combinație a metodelor de mai jos, poți elimina sau măcar diminua semnificativ aceste pete.

Petele de ulei de pe alee și din garaj sunt un inamic comun al celor care au mașini și, la fel ca în cazul curățării podelelor garajului, există câteva soluții surprinzătoare care folosesc articole de uz casnic pentru a le elimina.

O alee bine întreținută este importantă pentru orice casă. Experții consultați de Homesandgardes au recomandat cele mai eficiente metode de a descompune și de a spăla aceste pete de ulei.

1. Înmuiați bine petele de ulei

De îndată ce observați pata de ulei, acoperiți-o în întregime cu un strat generos de material absorbant, cum ar fi bicarbonat de sodiu sau rumeguș, pentru a absorbi excesul de ulei. Lăsați să acționeze câteva ore sau peste noapte pentru o absorbție suficientă.

Apoi, utilizați un detergent concentrat și o perie de scândură pentru a curăța zona într-o mișcare circulară. Clătiți și repetați acest proces de câteva ori. În timp ce ștergerea delicată poate fi eficientă în absorbția excesului de ulei fără a-l împrăștia, pentru o îndepărtare aprofundată, spălarea cu o soluție de detergent este foarte necesară.

Această metodă este sigură după aplicarea unui material absorbant, permițând materialului absorbant să elimine excesul de ulei și făcând mai ușoară curățarea reziduurilor rămase.

2. Aplicați o soluție din comerț de îndepărtare a petelor

„După ce ați folosit materialul absorbant, aplicați detergent de vase pe pată, frecați cu o perie cu peri tari și apoi clătiți bine cu apă”, spune Katie Lambert, proprietarul Clean Queen Denver.

Este posibil să fie nevoie să repetați acest proces de câteva ori. Pentru petele mai dure, în special de la un vehicul mai vechi, ar putea fi necesar un degresant comercial conceput pentru beton sau asfalt. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe eticheta degresantului. Aplicați lăsându-l să stea o anumită perioadă de timp, frecând zona și clătind bine. Unele produse necesită clătire, altele au nevoie de prima ploaie și de timp

3. Încercați să eliminați petele cu soluții bioenzimatice

Unele bioenzimatice sunt concepute pentru a distruge petele de ulei. Aceste produse de curățare conțin bacterii și enzime benefice care se hrănesc cu materie organică, inclusiv ulei, descompunând-o eficient. Aplicați conform instrucțiunilor, asigurându-vă că acoperă întreaga zonă afectată. În general, majoritatea agenților de curățare bio-enzimatice are nevoie de câteva ore pentru a pătrunde și a distruge pe deplin petele de ulei.

În funcție de gravitatea petelor, poate fi necesar să frecați ușor zona cu o perie pentru a ajuta la desprinderea uleiului și a facilita procesul de curățare. Aveți grijă să nu frecați puternic, deoarece acest lucru ar putea deteriora suprafața. Odată ce agentul de curățare a avut timp să-și facă treaba, clătiți bine zona cu apă pentru a îndepărta petele de ulei rămase și orice reziduu de curățare rămas.

4. Creați o soluție cu bicarbonat de sodiu

Pe lângă utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a absorbi petele, puteți utiliza proprietățile sale abrazive naturale pentru a curăța, creând o pastă pentru a curăța petele. Într-o găleată, combinați bicarbonatul de sodiu cu suficientă apă caldă pentru a crea o pastă groasă, asemănătoare pastei de dinți. Întindeți un strat gros uniform peste pata de ulei.

Lăsați soluția să stea pe pată timp de cel puțin treizeci de minute pentru a pătrunde în ulei și a-l descompune. Apoi, utilizați o perie rigidă sau un tampon electric pentru frecat, pentru a curăța pata. Aplicați o presiune fermă și lucrați cu mișcări circulare. Odată ce ați terminat de curățat, clătiți bine zona cu un furtun cu presiune.

5. Folosiți o mașină de spălat cu presiune

„Alegeți o mașină de spălat cu presiune cu suficientă putere pentru îndepărtarea petelor dure de ulei”, spune Alessandra Mendes, specialist în curățare și fondatorul Cleaning Glow.

Atașați o duză îngustă, de înaltă presiune, la mașina de spălat cu presiune. O duză turbo sau rotativă funcționează bine pentru îndepărtarea petelor de ulei. Începeți cu o setare de presiune mai mică pentru a evita deteriorarea betonului, apoi creșteți treptat presiunea pentru a îndepărta petele de ulei.

După ce ați terminat, clătiți aleea cu apă pentru a îndepărta orice detergent rămas și reziduurile de ulei. Apa uzată generată în timpul spălării cu presiune poate conține ulei și reziduuri de detergent, așa că asigurați-vă că le eliminați în mod corespunzător pentru a preveni contaminarea mediului.