'În primele nouă luni ale anului 2015 au beneficiat de serviciile de informare şi consiliere profesională, oferite de ANOFM, 401.958 de persoane. Ca urmare a acordării acestor tipuri de măsuri active, 50.763 de persoane s-au încadrat în muncă până la data de 30 septembrie 2015, ceea ce reprezintă 116,39% faţă de cât s-a programat pentru anul în curs', informează ANOFM.

Numărul femeilor care au beneficiat de serviciile de informare şi consiliere profesională în perioada de referinţă este de 19.485, cu aproape 1.000 de persoane mai mult decât au fost programate.

'La nivelul municipiului Bucureşti, în primele nouă luni ale anului 2015, au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională 24.546 de persoane, din care 806 persoane au reuşit să se încadreze în muncă în acest interval de timp doar ca urmare a acestor servicii, 360 fiind femei', arată ANOFM.

Agenţia a organizat, luni, conferinţa de închidere a proiectului CRESC – Competenţe ridicate pentru eficienţă sporită şi calitate în domeniul serviciilor publice de ocupare. Proiectul a fost implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în parteneriat cu Soft Business Union, s-a desfăşurat pe o perioadă de 22 luni şi a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea sistemului de formare profesională a personalului SPO (serviciu public de ocupare – n. r.) cu scopul de a creşte nivelul de competenţă şi calitate a serviciilor de informare şi consiliere profesională oferite. 182 de angajaţi din ANOFM au instruiţi în cursuri de perfecţionare, din care 166 au obţinut cele două certificate de absolvire acreditate ANC.

De asemenea, a fost realizat un instrument soft pentru realizarea online a activităţii de consiliere profesională, respectiv un portal de informare şi consiliere a şomerilor înregistraţi la ANOFM. AGERPRES