Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru, prin reducerea timpului mediu de intervenţie pentru acordarea primului-ajutor calificat, şi întărirea colaborării atât între judeţele regiunii (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu), cât şi între regiune şi judeţele limitrofe.
Proiectul are o durată de implementare de 27 de luni şi o valoare totală de 20,4 milioane de lei, din care 15,8 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
 
„Consider că trebuie folosit fiecare ban disponibil pentru a ocroti viaţa, sănătatea şi proprietatea cetăţenilor, iar proiectul semnat astăzi este foarte  important pentru întreaga regiune deoarece, odată cu implementarea lui, timpul mediu de intervenţie pentru acordarea primului-ajutor calificat se va reduce cu 17 minute. Prioritatea noastră este atragerea fondurilor europene în România şi fiecare proiect semnat reprezintă un prim pas în acest sens. În condiţiile în care Regiunea Centru implementează deja al doilea proiect de acest fel, în baza experienţei acumulate, aşteptăm de la ei cât mai curând şi primele cereri de rambursare”,  a  declarat ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu.