Păstrarea limitelor de compensare, un aspect important pentru UDMR. Cseke Attila: Acest lucru s-a obţinut

Ministrul Dezvoltării a fost prezent în cadrul emisiunii Talk News de la Profit News TV, acolo unde a vorbit despre decizia luată în domeniul energiei.

Cseke Attila spune că pentru UDMR cel mai important aspect era ca persoanele fizice să beneficieze în continuare de limitele pentru compensări, subliniind că acest lucru s-a obținut deoarece toți cei din coaliție au aceeași părere cu privire la acest subiect.

”Pentru noi era important ca pe partea de consumatori casnici, persoane fizice, acele limite de compensare să rămână în vigoare, acest lucru s-a obţinut şi toţi din coaliţie suntem aliniaţi”, a declarat ministrul Dezvoltării, după ședința de Guvern.

Oficialul român a mai spus că aceste decizii urmează să fie adunate într-un act normativ pentru ca ele să fie aplicate fie prin legea bugetului de stat sau de la 1 ianuarie 2023.

”Guvernul e decis ca cei vulnerabili să beneficieze de acele limite sub care preţul este compensat, unde preţul este mai suportabil”, a mai spus Cseke Attila.

Nu în ultimul rând, oficialul a mai declarat că acest mecanism este unul nou și simplu, care are scopul de a ajuta oamenii să treacă peste această iarnă.

Prețul kilowatului nu s-a modificat

Miercuri seara, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a fost prezent în emisiunea ”Sub semnul întrebării”, de la B1 TV, acolo unde a precizat că nu a fost modificat prețul kilowatului în cadrul ședinței de Guvern.

”Nu s-a modificat nimic, a rămas un leu 1 leu în continuare pentru IMM-uri, unde o să venim cu amendamente la 119 în Parlament, unde o să venim cu bisericile mai venim cu bisericile…. acele exemple cu familiile monoparentale, cu cele care au de la trei copii in sus, pe declaratii pe proprie răspundere cum e normal.

Nu trebuie acum, ca toată lumea să facă declarații sau să justifice. Și cu cei care au nevoie de aparate medicale, un consum mai mare de energie. Deci tot ce a scăpat din ordonanță plus serviciile publice și aici vorbim despre companiile de apă și tramvaie, metrou”, a spus Marcel Ciolacu.

Statul român trebuie să compenseze persoanele vulnerabile

În aceeași emisiune moderată de Robert Turcescu, Marcel Ciolacu a declarat că statul român nu compensează un profit ”excepțional”, ci persoanele vulnerabile.

”Statul român nu trebuie să compenseze profitul cuiva, a băieților deștepți. Mai ales un profit excepţional, speculativ, pe o perioadă limitată.

Statul român trebuie să compenseze persoanele vulnerabile, economia românească şi producătorii, în cazul în care nu se încadrează în preţul maximal cu costurile de producţie şi să aibă un profit care a fost mediu în ultimii ani, până să apară această criză.

Cred că este o abordare cât se poate de corectă şi o stopare a unei greşeli monumentale a unui guvern dinaintea acestui guvern, când s-a liberalizat piaţa fără să previi o astfel de situaţie”, a mai declarat liderul social-democrat.