„Reorganizarea judiciară în procedura insolvenței este o provocare atât pentru managementul companiei, cât și pentru administratorul judiciar. Piritex este unul dintre principalii jucători pe segmentul materialelor pentru amenajări interioare, iar în perioada următoare vom  analiza cele mai bune soluții pentru a menține avantajele pe care firma le are față de concurenți și pe care aceasta le oferă clienților”, a declarat Rudolf Vizental, managing partner CITR.
Piritext este prezentă pe piaţa din România din 1994, iar în 2010 a avut o cifră de afaceri de 34,7 mil. euro şi o pierdere netă de 1,8 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Piritex distribuie mochetă, covoare, linoleum, parchet, adezivi și accesorii, asigurând și servicii de transport, montaj și întreținere a produselor comercializate.
Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex Group poziţionat pe locul 215 în Top 300 Capital cu o avere estimată la 25-30 mil. euro, mai deţine o participaţie de 20% în cadrul proiectului industrial Ploieşti West Park, restul fiind controlat de grupul belgian Alinso. Uşurelu a comasat în decurs de un an o serie de terenuri agricole achiziţionate de la persoane fizice şi a trecut în intravilan un lot mare de 220 de hectare situat în comuna Ariceştii Rahtivani de lângă Ploieşti.