Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2014, bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăţi comerciale cu comportament tip 'fantomă', administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia.

Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de 'spălare a banilor' se ridică la circa 7.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. AGERPRES