Acţiune în forţă a oamenilor legii din Republica Moldova!

Percheziţii într-un dosar penal de delapidare

Luni, 3 ianuarie, procurorii din ţara vecină au efectuat o serie de percheziţii la o companie din Sadova, raionul Călăraşi. Descinderile au avut loc într-un dosar penal ce priveşte delapidări de bunuri ale CFM (Calea Ferată din Moldova).

Percheziţiile au fost efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinau, Oficiul Centru, alături de oamenii legii de la Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Procuroarea Mariana Cherpec, în calitate de reprezentant al Procuratorii Generale din Republica Moldova, a confirmat aceste informaţii pentru Deschide.md.

“Confirmăm efectuarea perchezițiilor la Sadova, Călăraşi. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, manifestată prin sustragerea a două containere de metal”, a explicat doamna Cherpec.

Care este legătură cu Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova?

Este vorba despre două containere din metal ce s-ar afla pe un teren al unei companii ce ar avea legătură cu Alexandru Dodon, fratele lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, au precizat surse din cadrul CFM.

Containerele din metal ar fi ajuns ilegal de pe teritoriul Întreprinderii “Calea Ferată din Moldova” pe teritoriul terenului agricol din satul Sadova cu ajutorul unor angajați din cadrul unor subdiviziuni ale CFM. Daunele CFM în acest caz ar ajunge la aproape 50 mii lei, mai transmit jurnaliştii de peste Prut.

Terenul pe care au fost lăsate containerele ar aparține companiei SRL „AGROFACTORY”. În actele Agenției Servicii Publice, fondator al firmei „Agrofactory” SRL este Alexandru Dodon.

Mai mult, toată această întâmplare ar fi avut loc în anul 2020, atunci când Adrian Onceanu se afla la conducerea CFM. În spaţiul public s-a vehiculat de mai multe ori că Onceanu ar fi fost coleg de facultate cu Igor Dodon și că este cumătru cu acesta.

Mai mult, tot atunci, vicedirector pe securitate la CFM era Serghei Dodon, despre care s-a vehiculat că ar fi ruda cu fostul preşedinte Igor Dodon.