'Despre această majorare putem să dăm date mai concrete după ce finalizăm calculele cu Ministerul Finanţelor şi cel al Bugetului şi cu instituţiile internaţionale care urmează să vină la Bucureşti. Eu preconizez ca această majorare să poată fi făcută din 2015, dar procentul efectiv şi modalitatea în care vom putea majora le vom comunica când vom finaliza', a spus Rovana Plumb.

Aceasta a subliniat că este considerată o prioritate găsirea unei formule legislative şi constituţionale pentru a majora pensiile mici.

'Am luat toate propunerile din partea pensionarilor şi vom lucra foarte atent să vedem cum putem să îndreptăm în continuare nedreptăţile făcute. Acum 4 ani valoarea punctului de pensie a fost îngheţată. Am modificat-o, am majorat şi vom majora în continuare aceste pensii, iar obiectivul prioritar este să găsim o formulă legislativă şi constituţională să putem majora pensiile mici, pentru că este foarte greu să iei medicamente, să pui ceva pe masă, să poţi să bucuri un nepot cu o pensie de 350 lei sau 450 lei', a precizat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a reamintit că, începând din 2015, 'tot ce înseamnă pensii' va fi majorat cu cel puţin 4,5%.

AGERPRES