Într-un mesaj intern trimis vineri angajaţilor Deutsche Bank, James von Moltke le-a cerut acestora „să profite de orice oportunitate pentru a limita călătoriile care nu sunt esenţiale până la finele anului. Cu ajutorul vostru ne vom atinge obiectivele de reducere a costurilor”. 

Această restricţionare a călătoriilor este ultimul exemplu al măsurilor de reducere a costurilor demarate de noul director general Christian Sewing, care a luat în vizor beneficiile de genul bilete de tren la clasa I şi chiar şi coşuri zilnice cu fructe proaspete. 

În luna aprilie a acestui an, când a fost numit în fruntea celei mai mari bănci germane, Sewing a promis că în 2018 va menţine cheltuielile sub 23 de miliarde de euro, în principal prin eliminarea a cel puţin 4.000 de locuri de muncă. Introducerea unei atitudini mai restrictive faţă de călătorii este un alt element esenţial în eforturile oficialilor Deutsche Bank de reducere a cheltuielilor. 

Potrivit unei surse din interiorul băncii, luna trecută directorul financiar i-a invitat pe toţi angajaţii Deutsche Bank să îşi prezinte propriile lor propuneri de reducere a costurilor. Sursa adaugă că peste 500 de propuneri au fost primite în primele 24 de ore. 

„Suntem recunoscători pentru numeroasele idei venite de la angajaţi. Printre aceste, cheltuielile de călătorie sunt cele mai frecvente subiecte,” se arată în mesajul trimis de James von Moltke, potrivit Agerpres. 

După trei ani consecutivi cu pierderi, Deutsche Bank vrea să revină pe profit în 2018. La începutul lunii aprilie, Deutsche Bank a schimbat directorul general şi speră că sub conducerea lui Christian Sewing vrea să se reorienteze pe activităţile mai tradiţionale precum finanţarea companiilor şi pe Germania şi Europa.