Mio Technology, liderul pieţei locale de dispozitive GPS, a anunţat astăzi disponibilitatea pe piaţă a unui nou model, Mio Spirit S568.

Mio Spirit S568 este unul dintre cele mai subţiri dispozitive de navigare prin satelit din lume, are un ecran ultra plat de 4,7 inch (12 cm) şi software Spirit cu Slide Touch. Dispozitivul are o memorie încorporată de 2 GB, slot-ul de card de memorie micro SD, MP3 player şi video player.

Aparatul include gama completă de funcţii necesare unei călătorii: căutarea rapidă a destinaţiei pe o singura linie, informaţii din trafic prin intermediul receptorului TMC integrat, indicarea camerelor video radar, afişarea 3D a bifurcaţiilor, modulul de explorare de 360 grade a zonei înconjurătoare.

Harta reprezintă principala componentă a oricărui dispozitiv de navigare prin satelit. GPS-ul lansat de Mio rulează noua aplicaţie TruMap Views care îndepărtează informaţiile inutile pentru o afişare cât mai clară a hărţii. Prin intermediul parteneriatelor locale la nivel de regiune, Mio Spirit S568 beneficiază de ultimele versiuni de hărţi disponibile şi redă 3D peste 1.000 de repere şi clădiri din toată Europa. Taiwanezii oferă în plus două actualizări gratuite în primul an de la achiziţia produsului.

Mio Spirit S568 are un preţ estimativ de 1.499 lei, inclusiv TVA.

La începutul anului oficialii Mio estimau că vor vinde în jur de 70.000 de dispozitive GPS însă, criza economică i-a determinat pe aceştia să îşi revizuiască estimările la doar 35.000 de unităţi. Cel mai bine vândut produs al companiei pe plan autohton este Mio Moov 500 România, lansat în luna februarie. Mio este liderul pieţei locale de dispozitive GPS cu o cotă de piaţă de aproximativ 45%, iar principalii concurenţi sunt Evolio şi Garmin.

SURSA: Mio