Chess Terminator este de fapt un braţ robotic care poate muta singur piesele şi care apasă în acealaşi timp pe butonul de la ceas. Robotul detectează automat mişcările adversarului şi mută în consecinţă.
Vladimir Kramnik, jucătorul numărul unu în Rusia şi fost campion mondial, a jucat o partidă blitz cu acest robot, însă meciul s-a încheiat cu o remiză.
Acesta nu este primul meci a lui Kramnik cu un robot, el jucând, în anul 2002, împotriva maşinăriei Deep Fritz. Meciul, care a avut loc în Bahrain, s-a încheiat tot cu o remiză.
Cea mai celebră partidă de şah dintre un om şi un calculator a avut loc în anul 1997, între campionul mondial Garry Kasparov şi Deep Blue, meciul fiind câştigat de calculator.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/k5JXMBAFdSQ?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/k5JXMBAFdSQ?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
SURSA:gizmag