„Partidul blockchain românesc este o premieră mondială, fiind creat special pentru a revoluționa modul de a face politică și administrație publică. Transparentizarea maximă a activității și finanțării partidelor politice, promovarea pe locuri eligibile și în funcții publice doar pe criterii de competență și performanță, stabilite pe întreg parcursul evoluției politice a membrilor sunt pilonii noii structuri politice românești, care contrazic total modul de organizare și de promovare a partidelor politice clasice,” anunță biroul de comunicare al europarlamentarului Cătălin Ivan.

ADN va funcționa pe baza unei platforme digitale, care permite oricărui membru sau nemembru al formațiunii să monitorizeze activitatea, ideile, discursul, implicarea unui candidat al ADN la o funcție de reprezentare. Datele rămân înregistrate pentru totdeauna, neputând fi modificate. Astfel, creditul acordat unui anumit candidat va fi vizibil oricui, la fel și evoluția acestuia. Nu vor fi posibile promovările bazate pe nepotism ori pe alte criterii ce nu au legătură cu performanța în domeniile alese.

Cătălin Ivan a spus, în cadrul Convenției Europene Blockchain că, în alegerile viitoare, ADN va avea, cu certitudine, cei mai pregătiți candidați, cele mai competente voci și a subliniat faptul că instituțiile publice europene au nevoie de oameni performanți, care să le adapteze pe acestea la cerințele de transparență impuse de epoca tehnologiilor moderne.