În baza convenţiei, agricultorii pot obţine în avans până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA. Banca precizează că fermierul nu trebuie să facă drumuri la bancă, întrucât agroconsilierul Patria Bank se deplasează în fermele clienţilor pentru a întocmi dosarul şi a semna actele. Potrivit băncii, documentaţia este simplificată, rambursarea se face automat în momentul încasării subvenţiei şi nu sunt necesare garanţii sau contribuţie proprie din partea clienţilor. 

"Finanţarea şi susţinerea agriculturii româneşti reprezintă o prioritate strategică pentru Patria Bank. În mod tradiţional, suntem parteneri în programul APIA şi am dezvoltat şi punem la dispoziţia fermierilor o gamă largă de produse destinate finanţărilor în agricultură răspunzând nevoilor din ce in ce mai diversificate ale acestora", a declarat Raluca Andreica, director Segment Agro Patria Bank. 

De asemenea, banca oferă soluţii de finanţare pornind de la o evaluare personalizată a nevoilor şi producţiei reale estimate de producători, oferind credite fără garanţii, credite pentru capital de lucru, credite pentru investiţii şi terenuri agricole şi credite pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene. 

Conform Agerpres, Patria Bank este noul nume sub care operează Nextebank începând cu luna martie 2016 şi are 36 de unităţi bancare. Patria Bank finanţează, în principal, IMM-urile şi microîntreprinderile, inclusiv segmentul agro, şi este în curs de extindere şi consolidare a segmentului de retail prin oferirea de servicii şi produse financiare populaţiei din zonele urbane şi rurale, având la baza un model de business bazat pe simplitate şi accesibilitate, prin exploatarea la maximum a tehnologiei. 

Acţionarul principal al Patria Bank este Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), ai cărui principali investitori sunt: BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW). 

Patria Bank face parte din Grupul Patria Bank, care include şi Banca Comercială Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest SA.