Parada Micilor Bicicliști, ediția a IX-a este un eveniment organizat de Go4fun, Road Grand Tour şi Primăria Sectorului 6 , cu sprijinul Reciclad’OR.

Sărbătorim într-o zi cât alții în trei: • Ziua internațională a copilului (1 Iunie) • Ziua mondială a bicicletei (3 Iunie) • Ziua mondială a mediului (5 Iunie) și lansăm o invitație la un stil de viață sănătos, prin sport, reciclare și protejarea mediului înconjurător. 

Evenimentul este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă. Intrarea este liberă.

Unde? Pe Splaiul Independenței 319 lângă Sema Parc – SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru.

Când? 1 Iunie ora 9:00-18:30.

Parada Micilor Bicicliști are ca scop promovarea mersului pe bicicletă, în siguranță, în rândul copiilor, de la cea mai fragedă vârstă și își propune să-i învețe pe cei mai tineri bicicliști regulile care trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți, atât individual, cât și în pluton, într-un mediu sigur, relaxat și plin de veselie – ferit de orice trafic rutier.

Si anul acesta Parada Micilor Bicicliști are loc în cartierul de vest! Pe biciclete mari sau mici, cu sau fără pedale, cu sau fără roți ajutătoare, pedalăm și recilcăm la Parada Micilor Bicicliști  și la West Side Kids Race, o competiție care își propune să ofere copiilor o frumoasă experiență de concurs de ciclism pe trasee adaptate și dedicate categoriei de vârstă.

De la mic la mare, de la Pișpirică la 14 ani, îi invităm pe toți copiii să pedaleze, să petreacă timp de calitate, să recicleze și să se întreacă în siguranță, bucurându-se de surprizele pregătite de organizatori.

Parada micilor biciclisti
Parada micilor biciclisti

9:30 – 12:30 – Parada Micilor Bicicleta West Side – activități & preluare kituri participare

În prima partea a zilei copiii sunt invitați de Go4Fun & Road Grand Tour KIDS să își ridice kitul de participare de la SEK Bucharest International School apoi sa parcurgă probele și jocurile pregătite special pentru ei pe carosabilul Splaiului Independenței, în ordinea în care doresc, de câte ori doresc, fără a fi un concurs, ci doar o plimbare relaxată pe biciclete alături de prieteni bicicliști.

Vor fi pregătite probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă: 

  • Plimbări în pluton cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliștilor;
  • Pedalare printre jaloane cu respectarea indicatoarelor de circulație;
  • Concursuri de îndemânare, ateliere de educație rutieră și demonstrații de ciclism;
  • Jocuri de reciclare creativă organizate de Reciclad’OR & Remat Holding;
  • INVITAT SPECIAL: Trial Show Orban Gabi – 3x Guiness World Record – sportiv recunoscut la nivel mondial cu un spectacol de acrobație cu Bicicleta.

Ca în fiecare an, în miezul zilei, la ora 12:00, preț de 30 de minute, pedalăm cu toții în  Parada Micilor Bicicliști și apoi ne pregătim de concurs.

13:00 – 17:30 – West Side Kids Race 

Road GRAND Tour KIDS & Go4Fun organizează 11 curse de ciclism pentru 6 categorii de vârstă între 2 și 14 ani, pe trasee adaptate fiecărei categorii, cu respectarea regulamentelor Federației Române de ciclism. 

Înscrie micul biciclist pentru a participa la oricare dintre aceste activități și pentru a ridica kitul de participare:  https://www.roadgrandtour.ro/west-side-kids-race/.

09:30 – 12:00 Jocuri pe bicicletă, siguranță rutieră, reciclare creativă, pista reciclării.

10:30 – Trial Show Orban Gabi – 3 x Guiness World Record – sportiv recunoscut la nivel mondial cu un show de acorbaţie cu bicicletă

12:30 – 13:00 PARADA MICILOR BICICLISTI

13:00 – 17:30  Curse Copii 2-14 ani*

*Grupele de vârsta și programul (aproximativ):

13:00 start copii A (13-14 ani) fete;

13:30 start copii A (13-14 ani) băieți;

14:00 start copii B (11-12 ani) fete;

14:20 start copii B (11-12 ani) băieți;

14:40 start copii C (9-10 ani) fete;

15:20 start copii C (9-10 ani) băieți;

15:40 start copii D (7-8 ani) fete;

16:00 start copii D (7-8 ani) băieți;

16:20 start copii D (5-6 ani) fete;

16:40 start copii D (5-6 ani) băieți;

17:00 start categorie Pispirica (< 5ani) băieți și fete.

17:30 – 18:30 Premiere.

Parada Micilor Ciclisti
Parada Micilor Ciclisti

Vă invităm să fiți alături de noi în această aventură pe două roți împreună cu cei 2000 de copii și adulți așteptați la eveniment. Vă recomandăm să folosiți cât mai mult mijloacele de transport în comun pentru acces. Sâmbătă și duminică și în sărbătorile legale accesul la metrou cu bicicleta este permis pe parcursul întregii zile.

Partenerii evenmentului sunt: Ambasada Olandei, Sema Parc, Federația Bicicliștilor din România,  Coaliția pentru Siguramța Rutieră, UNTRR, UNSAR, TBI Bank, Auchan, ING Bank, Orange, Fiterman Pharma, Remat Holding, Bikexpert, Nutrivita, Danone, Volvo, The Bridge, MarosBike, Autonom – Rent a Car, Cycle4GlobalGoals, Click Birotica. 

În ziua evenimentului traficul rutier va fi restricţionat între orele 07:00 – 18:30. 

Detalii și înscrieri pe paginile: