După ce, mai devreme, s-a scris că femeia infectată cu coronavirus din Bucureşti ar fi avut o serie de contacte cu persoane care desfăşurau activităţi în Guvernul României, acum se pare că panica a ajuns şi la clădirea Parlamentului.

Luni, 9 martie, toate şedintele Comisiei de Invăţământ din Senatul României au fost suspendate pentru o săptămână, din cauza unei suspiciuni de coronavirus.

Toţi angajaţii Comisiei au fost trimişi acasă.

Decizia a fost luată după ce s-a aflat că soțul unei femei care lucrează la Comisia repectivă este coleg cu femeia de 42 de ani din Bucureşti angajată la OSIM şi care a fost deja confirmată cu coronavirus, scrie evz.ro.

Cine este femeia bolnavă de coronavirus din București

Duminică, autoritățile au anunțat cazul nr. 14, în București. Este vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă. Femeia se afla în centrul de carantină București, fiind apoi transferată la Institutul Matei Balș. Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. Bărbatul din București a fost adus vineri seara la „Matei Balș” cu febră și scaune diareice.

Bărbatul s-a întors din Italia în data de 27 februarie 2020, cu avionul, venind de la Roma, deci dintr-o zonă considerată neafectată de coronavirus, și prin urmare, nu a trebuit să stea în izolare la domiciliu sau în carantină. În urmă cu două zile, a început să aibă febră și scaune diareice.