UPDATE: Cristian Vasilcoiu, fostul consilier al Olguței Vasilescu, spune că este vorba de fiul unei bucătărese care lucrează în Guvernul României este bolav de coronavirus.

“Suspiciune de Coronavirus în clădirea Guvernului. Fiul unei bucătărese. Care a gătit pentru mulți dintre angajați, dacă nu chiar aproape toți. Membrii Guvernului PNL sunt astăzi în Parlament, unde se întâlnesc cu cei mai importanți candidați ai lor la alegerile locale și județene. Să te ții! Bine, asta e preocuparea lor azi, alegerile locale!”, a scris Vasilcoiu pe Facebook.

Ultima oră! Legături importante între o persoană confirmată ca fiind infectată cu coronavirus în București și personal care lucrează în Guvernul României.

Anunțul autorităților

În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României, anunţă Ministerul Sănătăţii într-0 informare.

“Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, a mai anunțat autoritățile în comunicat.

Cine este femeia bolnavă de coronavirus din București

Duminică, autoritățile au anunțat cazul nr. 14, în București. Este vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă. Femeia se afla în centrul de carantină București, fiind apoi transferată la Institutul Matei Balș. Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. Bărbatul din București a fost adus vineri seara la „Matei Balș” cu febră și scaune diareice.

Bărbatul s-a întors din Italia în data de 27 februarie 2020, cu avionul, venind de la Roma, deci dintr-o zonă considerată neafectată de coronavirus, și prin urmare, nu a trebuit să stea în izolare la domiciliu sau în carantină. În urmă cu două zile, a început să aibă febră și scaune diareice.