Din cele 298 de bancomate ale Swedbank, 126 rămăseseră fără bancnote luni dimineaţă, a anunţat şeful subsidiarei letone a băncii suedeze, Maris Mancinskis, care a dezminţit că instituţia ar avea dificultăţi financiare sau operaţionale, aşa cum se vehiculează pe reţelele de socializare, scrie Agerpres.

Zvonurile au provocat o cerere de bani lichizi de zece ori mai mare decât în mod normal, ducând duminică după-amiază la retrageri de 10 milioane de lats (14 milioane de euro).
Mancinskis a fost de părere că incertitudinea din zona euro, căreia Letonia speră să i se alăture în 2014, şi falimentul băncii locale Krajbanka luna trecută au subminat încrederea populaţiei.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a depista sursa zvonurilor legate de Swedbank, vehiculate pe reţelele de socializare şi prin SMS-uri, a declarat Janis Brazovskis, responsabil al agenţiei de reglementare în domeniul bancar.

Swedbank deţine 20% din piaţa financiară din Letonia, dominată de bănci scandinave după falimentul în 2008 al celei mai mari instituţii de profil locale, Parex Banka.

Te-ar putea interesa și: