De exemplu, pe portalul online de rezervări pachete turistice, Concediu.com, utilizatorii pot achiziţiona oferte charter pentru litoralul românesc. Pachetele sunt cu plecare din Iași, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara, cu o durată medie de 6 nopți, 7 zile. Pachetul mediu este de 300 de euro/persoană pentru mijlocul sezonului estival (15 Iulie-15 august). 

„Avem disponibile pachete cu două plecări săptămânale din Cluj și Timişoara, respectiv o singură plecare săptămânală din Iași și Oradea. Zborurile sunt efectuate cu Blue Air, durează maximum o oră, iar aceste pachete reprezintă o premieră pentru România. Le-am încărcat în sistemul nostru de rezervare încă de la finalul lunii Iunie și au fost foarte căutate. De exemplu, 3 din 10 utilizatori ai site-ului caută vacante în România, iar dintre aceștia, 30% caută pachete cu avion”, spune Mădălin Măncilă, director general al Millennium Tour, dezvoltatorul portalului de rezervări Concediu.com.

Pachetele de vacanţă pe litoralul românesc, cu avionul, pornesc de la 400 de euro pentru 2 persoane pentru plecări din Iași, respectiv de la 450 euro, pentru plecări din Cluj Napoca, Oradea și Timisoara. Acestea includ transportul cu avionul, cazarea la un hotel de 3 stele, cu mic dejun. Pentru cei care aleg sistemul all inclusive, pachetul mediu ajunge la 650 de euro, pentru o săptămână. Preţul conţine taxe de aeroport, bagaj de mână şi de cală. 

 „Estimăm, până la finalul verii, că vom avea un număr semnificativ de pachete vândute pentru litoralul românesc, dintre care 30% vor fi pachete charter”, mai spune Mădălin Măncilă.