198-47994-oskar3.jpgInternational Lazăr Company, pentru că a pri­mit premiul „Compa­nia Europeană de Transport a Anului 2010“, acordat la Bruxelles, în cadrul unei gale de premiere care a reunit peste 1.200 de transportatori şi reprezentanţi ai industriei rutiere şi presei de specialitate din Europa. Criteriile de evaluare au fost următoarele: structura administrativă şi situaţia financiară, managementul flotei, implementarea solu­ţiilor informatice IT&C, siguranţa în trafic şi formare pro­­fesională, protecţia mediului şi mana­gementul relaţiilor cu clienţii. La competiţie au participat 13 firme europene.

198-47995-oskar2.jpgMihai Diaconu, pentru că a fost numit în funcţia de Global Brand Director Kent. Şeful de marketing al producătorului British American Tobacco South East Europe, 40 de ani, a fost promovat recent brand manager al ţigărilor Kent la nivel global, poziţie din care va gestiona bugetul de promovare şi imaginea celei mai vândute mărci premium a companiei, care, în 2008, a realizat vânzări estimate la 10-15 mld. euro (peste 3 miliarde de pachete) pe 70 de pieţe. Diaconu lucrează de peste zece ani la BAT şi este absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti şi al Academiei de Studii Economice.

198-47996-oskar1.jpg3TS Capital Partners, pentru că va continua investi­ţiile în România prin intermediul unui vehicul de 150 milioane de euro, care urmează să fie lansat în acest an.  3TS Capital Partners, administratorul fondului 3i, este una dintre cele mai importante companii de private equity din Europa Centrală şi de Est şi are operaţiuni în Budapesta, Bucureşti, Praga, Viena şi Varşovia. Fondul 3i a ieşit din acţionariatul reţelei de clinici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), unde deţinea 49% din capital, achiziţionat în 2007. CMU a anunţat că fondul de investiţii Advent Internaţional a preluat 80% din acţiunile firmei, valoarea tranzacţiei depăşind, potrivit unor surse din piaţă, 40 mil. euro.