Conform presei locale din Oradea, el a fost sportiv de performanță – judo, fiind chiar vicecampion european. El este considerat foarte prudent în business. Oricum, în 1994, apare RCS & RDS, un operator de servicii de telecomunicații ca multe altele. Principalul acționar al grupului este o compania din Olanda – Cable Communications Systems, unde acționar majoritar cu 94,15% este Teszari.

În firma olandeză, Teszari deţine circa 60% din acţiuni şi mai are ca parteneri două fonduri de investiţii Đ EPIC (Austria) şi Quadrant (SUA). În 1998, RCS & RDS a intra pe piața dinUngaria în anul 1998, iar în momentul de față compania este prezentă și în Spania și Italia.

În 2012, apare și primul post TV al bihoreanului. În 2015 RCS&RDS a preluat toate radiourile deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM. Interesant, Zoltan are doar 3 procente din companie, însă el deține Cable Communication System, care, la rândul ei, deţine 94,15% din RCS&RDS.

Digi Communications este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din Europa. Din acest holding fac parte companiile RCS&RDS, Digi TS KFT Hungary, Digi Spain Telecom şi Digi Italy. În România şi Ungaria, companiile oferă servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonice, în timp ce în Spania şi Italia servicii de telefonie.

Important: RCS & RDS, Impact SA și Autonom Services SA sunt singurele trei companii românești care sunt monitorizate de cele trei mari agenții de rating internaționale, Standard&Poor’s, Moody’s și Fitch. Astfel, în vara anului trecut, RCS & RDS, deținea rating B1 de la Moody’s, cu perspectivă stabilă și BB – de la Standard&Poor’s, tot cu perspectivă stabilă.

Zoli, revoluționarul

Zoltan Teszari este sau era membru al “Asociației 23 decembrie 1989 Metrou Bucuresți” și a primit titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției Române” în timpul lui Emil Constantinescu, când lotul revoluționarilor s-a mărit cu câteva mii de noi certificate, scria, la un moment dat, Hotnews.

Numele lui Teszari apare la poziția 15502 în Anexă la Decretul 37/2000 prin care au fost acordate cele câteva noi mii de tiluri de Erou Martir și Luptător, publicată la data de 7 martie 2000 în Monitorul Oficial.