20-1057-cinci.jpgMedlife, furnizor de servicii medicale, pentru că a investit 10 milioane de euro în construcţia spitalului privat Life Memorial Hospital. Pentru realizarea acestui proiect, compania a beneficiat de consultanţă din partea International Finance Corporation (IFC), divizie a Băncii Mondiale. Din luna octombrie 2006, IFC este acţionar al Medlife, deţinând 20% din titluri. Pentru următorii ani, Medlife are programate investiţii de 25 de milioane de dolari în spitale şi clinici.

20-1058-patru.jpgDonasid, companie producătoare de ţevi, pentru că a obţinut un împrumut de 10 milioane de euro din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Suma va fi investită în modernizarea tehnologică a fabricii din Călăraşi, pentru a creşte producţia de ţaglă până la 450.000 de tone. Donasid a fost înfiinţată în 2003, iar în 2005 a fost preluată de compania Tenaris, unul dintre liderii mondiali în producţia de ţevi de oţel fără sudură şi servicii pentru industria de petrol şi gaze.

20-1059-trei.jpgVel Pitar, companie de morărit şi panificaţie, pentru că a investit un milion de euro într-o fabrică de pâine şi produse de patiserie la Târgovişte. Suma a fost investită în echipamente, tehnică de calcul şi costurile cu forţa de muncă, suprafaţa pe care se află fabrica fiind închiriată. Fabrica are 200 de angajaţi şi o producţie zilnică de 20 de tone de pâine. Vel Pitar este una dintre principalele companii de morărit şi panificaţie din România, cu o reţea de circa 170 de magazine.

20-1060-doi.jpgLuminiţa Gheorghiu, actriţă, pentru că a fost desemnată, săptămâna trecută, de către Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles (LAFCA), drept „cea mai bună actriţă în rol secundar“. Premiul i-a fost acordat în cadrul celei de-a XXXII-a ediţii a LAFCA, pentru rolul Mioara, din filmul „Moartea domnului Lăzărescu“. Printre câştigătorii premiilor LAFCA pentru anul 2006, s-au mai numărat Michael Sheen pentru rolul secundar din „The Queen“ şi Paul Greengrass, cel mai bun regizor pentru rolul din „United 93“.

20-1061-unui.jpgMinisterul Culturii Şi Cultelor şi Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, pentru că au reuşit să intre în posesia a patru brăţări plurispiralice dacice din aur, evaluate pe piaţa obiectelor de artă la aproximativ şase milioane de euro şi recuperate contra sumei de 235.000 de euro. Pe lângă valoarea materială, piesele au o inestimabilă valoare simbolică. Brăţările, în greutate de aproape un kilogram fiecare, sunt expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României.