Scandal imens pe scena politică. Totul se întâmplă cu ceva mai mult de o lună de desfășurarea alegerilor locale. Dezvălurile sunt absolut incredibile.

Orban, out?!

Cei de la PSD au anunțat că vor depune moțiune de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Orban. Șeful interimar al social democraților, Marcel Ciolacu, a spus că moțiunea va trece fără probleme.

Acesta este contrazis însă de liderul ProRomânia, Victor Ponta. Într-o intervenție la România TV, fostul premier a făcut dezvăluiri incredibile. Ponta spune că nu crede în şansele de reuşită a moţiunii de cenzură ce urmează a fi depusă de către PSD. Totul se învârte în jurul UDMR.

În cazul în care UDMR nu va vota în favoarea ei, aceasta va pica, susține Ponta. Cu toate astea, aritmetica parlamentară îl contrazice pe Ponta.

„La moţiune se va întâmpla că nem tudom. Dacă domnul Iohannis a spus Jó napot kívánok PSD, eu voi spune că dacă UDMR votează cu PNL nu trece moţiunea. Să vedem atunci cum va fi io no pot kivano PNL”, a declarat Victor Ponta într-o intervenţie la RTV.

Calculele politice arată însă că dacă PSD, ALDE şi Pro România se mobilizează şi adună şi câteva voturi de la independenţi sau deputaţi ai minorităţilor, Opoziţia ar strânge în jur de 240 de voturi, depăşind cele 233 de voturi necesare pentru a demite Guvernul.

Potrivit unor surse din Pro România, Ponta a încercat să pună presiune pe Ciolacu şi echipa care-l susţine astfel încât să urgenteze depunerea moţiunii de cenzură. „Domnul Orban sper să fie demis până atunci şi o să fie pus domnul Cîţu pe care o să-l fugărim prin Parlament să nu mai fugă din plen”, a mai afirmat Ponta în aceeaşi intervenţie.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea