Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă, conform unui top realizat de Storia. În Oradea, Calea Aradului, Nufărul şi Centru Civic sunt cele mai sigure zone. Conform informării, printre criteriile de evaluare care au stat la baza întocmirii topului se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale. Tot mai mulţi oameni aleg să se mute aici, iar drept dovadă municipiul Oradea a intrat în top 10 al primelor oraşe din România ca populaţie. Numărul locuitorilor din oraşul de pe Criş a crescut semnificativ, la 221.861 persoane.

Oradea ocupă primul loc în topul celor mai eficiente oraşe din România La nivelul cheltuielilor de capital, Oradea a investit 240,4 milioane de euro în ultimii opt ani, ceea ce înseamnă 1.225 euro pe cap de locuitor, iar în ceea ce priveşte fondurile europene, a reuşit să atragă proiecte în valoare de 140,6 milioane de euro, cu o medie de 716 euro pe cap de locuitor. 

Centură modernă de aproape 16 kilometri

Oradea se numără printre oraşele care reuşeşte să scoată traficul greu pe o centură modernă, cu patru benzi de circulaţie. Pentru realizarea ei au fost folosite fonduri ale Minsterului Transporturilor, ale bugetului local şi fonduri europene. Şoferii spun că economia de timp este importantă.Câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers, patru pasaje supraterane şi mai multe căi de acces spre şi dinspre oraş. Aşa arată, în 2018, centura Oradei, a cărei construcţie care a început în 2004. Şoferii reuşesc astfel să ocolească Oradea în doar câteva minute, fără a fi nevoiţi să piardă timp în ambuteiaje şi zone semaforizate. Primăria Oradea lucrează acum la realizarea celui de-al cincilea pasaj peste centura oraşului. Acesta va asigura accesul către viitoarea piaţă de vechituri.