Proiectul a început la iniţiativa primarului Mioveni, Ion Georgescu, care a şi susţinut financiar jumătate din costuri, cu bani de la bugetul local, restul de bani, în cel mai rău caz venind dintr-un împrumut, dacă nu se vor găsi fonduri.

Spitalul Sf. Spiridon va avea şase etaje, cu secţii de maternitate, ginecologie, pediatrie, neurologie, chirurgie, cardiologie, bloc operator şi spaţii auxiliare cu birouri. Capacitatea de paturi a spitalului va fi de minim 200, maxim de 350, în cazuri de urgenţă, iar aria desfăşurată total a unităţii va fi de 172.980 mp.

 Primarul Ion Georgescu suştine că spitalul, care va fi finalizat în anul 2019, vine ca o necesitate a locuitorilor oraşului după ce multe secţii din vechiul spital au fost închise, iar singura opţiune este deplasarea la Piteşti, la spitalul judeţean. 

 Voci critice susţin că suma cheltuită, 68 de miloane de euro, este mult prea mare, aparatura va fi cumpărată la suprapreţ, iar spitalul va rămâne şi fără medici şi fără pacienţi. În faţa criticilor edilul susţine că nu există probleme cu angajările, cu excepţia posturilor la secţiile de tomografie şi angiografie, fiind câte doi candidaţi pe loc la concurs. Iar preţul mai mare al aparaturii medicale este explicat de garanţia pe un termen prelungit pe cinci ani, nu de un an sau doi, cât este uzual. Primarul spune că toate temerile vor dispărea după ce investiţia va fi gata la anul, dacă se respectă calendarul proiectului, scrie Adevărul.ro.