Comisia de conciliere din parlament, alcătuită din reprezentanţii Camerei inferioare (Bundestagul) şi ai celei superioare (Bundesratul), care se reunesc când există o situaţie de blocaj în adoptarea unui proiect de lege, a reuşit să convină doar asupra creşterii sumei minime impozabile, care în prezent este de 8.004 euro pe an şi va ajunge la 8.124 euro anul viitor şi 8.354 în anul 2014.

Social-democraţii din SPD şi Verzii au respins toate celelalte scăderi de taxe propuse de guvernul conservator al doamnei Merkel, solicitând în schimb o creştere a taxelor pentru veniturile cele mai mari.

Prin proiectul de lege propus, guvernul german dorea să evite situaţiile în care creşterile salariale vor determina calcularea taxelor după o cotă de impozitare mai ridicată, ceea ce va diminua creşterea netă a veniturilor.

De asemenea, nu s-a ajuns la un acord nici în chestiunea alinierii regimului fiscal pentru cuplurile homosexuale celui aplicat heterosexualilor, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) opunându-se acestei alinieri, deşi prevederea era susţinută de aliaţii săi liberali.
Sursa: Agerpres