„Vicepreședintele GM, Stephen J Girsky, care ocupă în prezent și un loc în Consiliul de Supraveghere al Opel, va fi șeful operațiunilor diviziei europene a GM până când compania va găsi un înlocuitor (n.n. – pentru Stracke). Consiliul de Supraveghere al Adam Opel AG se va reuni în curând pentru a alege un președinte interimar”, se arată într-un comunicat dat publicității.
Karl-Friedrich Stracke a preluat fucnția de președinte al GM Europe la 1 ianuarie, după ce, în aprilie 2011, devenise șef al Adam Opel AG.
Mutarea din cadrul GM Europe vine pe fondul încercării șefului concernului GM, Dan Akerson, de a stabiliza afacerile diviziei din Europa.
În luna iunie, Stephen Girsky, pe atunci  vicepreşedinte General Motors şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere Opel, declara că noul plan de redresare „deschide calea pentru un viitor puternic al Opel. GM se află în spatele Opel şi încurajează atât managementul cât şi pe reprezentanţii angajaţilor să continue să lucreze împreună pentru a satisface mai bine clienţii şi a reveni rapid la profitabilitate."
Conform companiei, planul de redresare vizează noi investiţii în portofoliul de produse Opel/Vauxhall, combinate cu o nouă strategie de vânzări, o strategie de brand revizuită, reducerea costurilor materiale, de dezvoltare şi producţie, o mai buna utilizare a sinergiilor alianţei dintre GM şi PSA Peugeot Citroen și o strategie redefinită privind exportul şi extinderea în piaţă. „Aceste elemente sunt necesare pentru revenirea la rezultate pozitive pentru Opel”, menționau oficialii Opel în iunie.