Potrivit Al-Arabiya, noul rege Salman bin Abdulaziz a emis o serie de decrete în sensul acestei uriaşe donaţii, motivând pe Twitter – reţea considerată de altfel "sursa tuturor relelor" de către Marele Muftiu al Arabiei Saudite: "Dragi cetățeni, voi meritaţi mai mult!", adăugând "Nu uitați să mă includeţi în rugăciunile voastre!"

Şi astfel Regele a dispus cheltuirea unui total de 30 miliarde dolari – 112 miliarde de în riali saudiţi, moneda locală – în ţara sa foarte bogată în petrol. Odată cu această plată generoasă pentru toți angajații statului, Regele Salman a remaniat mai multe poziţii guvernamentale, păstrând însă structurile din petrol, externe, finanțe, pe miniștrii de Interne şi ai Apărării.

În aceşti bani intră plata salariului pe două luni pentru toți angajații statului și a pensiei pe pentru funcționarii publici pensionați, potrivit unor decrete anunţate la televiziunea de stat, la o săptămână după ce a Salman i-a succedat fratelui său Abdullah la conducerea regatului saudit.

În suma este inclusă şi o cotă de 5,3 miliarde dolari reprezentând subvenții la energie electrică, apă, și pentru locuințe.

Un iubitor al artelor, regele Salman a promis 267.000 dolari pentru fiecare galerie de artă din regat.

Alocarea acestei sume a reprezentat, de asemenea, o veste bună pentru studenți, persoane cu nevoi speciale și a celor în grija statului, care vor primi, de asemenea, veniturile pe două luni.